• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Соціальна робота

/Files/images/Изменение размера 100_0691.jpg

МОСКОВЕЦЬ НАТАЛІЯ ОЛЕКСІЇВНА

Методист по роботі з нечуючими. Викладач української жестової мови.

Освіта: вища "Соціолог. Спеціаліст з соціальної роботи"

Фахова діяльність: Робота з людьми з вадами слуху з1993 року. Сурдоперекладач ОДТРК "ЛТАВА" з 2004 року. Віце-президент "Спілки перекладачів ЖМ України"


У ПОЛТАВСЬКОМУ ДЕНДРОПАРКУ ПРОВЕЛИ ТРАДИЦІЙНІ ЗМАГАННЯ ЗІ СПОРТИВНОЇ РИБОЛОВЛІ

Змагання з риболовлі у Дендропарку

Змагання зі спортивної риболовлі в Дендропарку проводяться вже втретє

Вже понад три роки громадські організації Полтави опікуються облаштуванням Дендропарку та популяризацією його серед полтавців та гостей міста.

— Під час реалізації проекту «Облаштуємо Дендропарк разом» у нас склалася тісна співпраця з багатьма громадськими організаціями, в тому числі зі спортивно-фізкультурним клубом інвалідів «Віра». Ми проводимо багато спільних заходів. Змагання зі спортивної ловлі на території міського парку організовуємо вже втретє, — говорить секретар міської ради Оксана Деркач. — Ми прагнемо того, щоб Дендропарк був зручним і для людей з обмеженими можливостями. Для них це дуже важливо!

Підтверджує цю думку і заступник голови фізкультурно-спортивного клубу інвалідів «Віра» Ірина Твердохліб:

— Коли ми дізналися, що в нашому Дендропарку існує місце, де люди на візках можуть вільно встати біля ставка без усілякого супроводу і ловити рибу, і отримувати насолоду від природи, ми звернулися до Оксани Антонівни Деркач, до Михайла Левовича Шлафера, директора Дендропарку, щоб допомогли нам організувати такий захід. Минулого року в травні місяці такого роду захід був вперше. Сьогоднішня ж риболовля вже третя, і до неї долучилися не лише «візочники», але й люди з вадами зору, слуху та іншими нозологіями. Тобто, можна сказати, що спортивна рибна ловля для людей з інвалідністю вже стає гарною традицією. І, сподіваємося, ця традиція продовжуватиметься.

/Files/photogallery/813/Clip.jpg

Цього ж разу на спортивну риболовлю зібралося понад півсотні учасників. І це не всі бажаючі, зазначають учасники, адже для них це не просто спорт, а, в першу чергу, можливість провести час в колі старих і нових друзів, поспілкуватися та гарно відпочити на природі. Учениця Полтавського вищого міжрегіонального професійного училища імені Бірюзова, переможниця змагань Аліна Лисенко, зловила 3 рибини. А ось нових товаришів, переконує дівчина, знайшла набагато більше!

/Files/photogallery/813/Clip_2(1).jpg

Відтак, на свіжому повітрі, серед краси осінньої природи найспритніші учасники турніру зважили свої улови. Переможці отримали медалі та нагороди від організаторів відпочинку. А заохочувальним доповненням для всіх учасників стала традиційна польова каша. А що в такі теплі осінні дні може бути приємнішим за смачний пікнік на березі водойми!

До речі, ставки — це дійсно велика перевага і справжня окраса дендритного парку в порівнянні з іншими. Коли лише почали планувати реконструкцію парку, зразу ж було передбачено і реконструкцію та відновлення ставків, створення каскаду. Сьогодні три з чотирьох заводнені, в них є риба. А хто відвідував Дендропарк останнім часом — бачив, які роботи проводяться по відновленню струмка, що має наповнювати перший ставок, а з оглядового майданчика, що поблизу центрального входу до парку, відкриватиметься надзвичайний вид на нього!

Відродження Дендропарку триває!

Андрій ПЕТРОВ, «Полтавщина»

Кiлькiсть переглядiв: 1249

Коментарi

Новини

Опитування

Чи подобається Вам наш сайт?

Календар

Попередня Листопад 2022 Наступна
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930